TARİHÇE

29.11.2012 1110

 Gülbaba Köyünün tarihi fazla bilinmemekle birlikte , köy büyüklerinin anlattığına göre zamanında yerleşim birimi sadece tapu memuru olan Hikmet Bey ´e ait bir çiftlikten ibaretmiş.Hikmet Bey tapu memuru olarak çalıştığı için çiftlik işleriyle fazla ilgilenememiş.

Çiftlik işleriniyürütmek üzere Bulamaçlı Köyü´ nden Kasım KORKMAZ ı Kilorlar Mezrasından Ahmet YILDIRIM ı ve Durucak Köyünden Ahmet CAN ı çiftliğe maraba olarak almasıyla köyde yerleşim başlar. Çiftliği istediği gibi işletemeyen Hikmet Bey sonraları çiftliği Bulamaçlı Köyünden , Kasım KORKMAZ ve Halil YILDIZ, Çalkaya Köyünden İbrahim ÇELİK ve Ali ARSLAN , Kilorlar Mezrasından Arif ÇELİK olmak üzere 5 kişiye satar.

Çiftliği satın alanlar işlerde yardımcı olmaları amacıyla yakınlarını çiftliğin etrafına yerleştirirler. Köyde yerleşim böylece başlamış olur. 

 

Okulumuz KİLİS ´ li hemşehrimiz sayın Mehmet YILDIRIM ve kardeşleri tarafından annelerinin teşvik etmesiyle yaptırılmıştır. Okul inşaatı 1996 yılında başlatılmış olup 1997 - 1998 öğretim yılında eğitim - öğretime başlamıştır. 1997-1998 öğretim yılından itibaren okulumuz Taşımalı Eğitim Merkezi olarak hizmet vermektedir. 2006 - 2007 öğretim yılında okulumuza eklenen pansiyon binamızla okulumuz YİBO olarak hizmete devam etmektedir.

Okulumuz halen 17 yerleşim birimine YİBO ve Taşımalı Eğitim Merkezi olarak eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır.

Okulumuzu yaptıran Mehmet YILDIRIM ve Kardeşleri nin isteği üzerine okulun açıldığı 1997 yılında vefat eden anneleri Zeynep YILDIRIM ın ismi verilmiştir